شمع در شمعدان خود به خود روشن ميشود

بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما

آخرین نطرات کاربران

اميرحسين - واقعا دستتان درد نكند - 1392/2/17
قنبرآبادی - سلام.ممنون فقط لطفا اگه برنامه مقاله را هم داریدلطف کنید.مرسی - 1392/1/9
لولو - http://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(10).gifhttp://loxb log.ir/images/smilies/smilhthttp://loxblog.ir/images/smiliht tp://loxblog.ir/images/smilieshttp://loxblog.ir/images/smili es/smile%20(26).gif/smile%20(30).gifes/smile%20(3)http://loh ttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(27).gifxblog.ir/ima ges/smilies/smile%20(14).gif.giftp://loxblog.ir/images/smili eshttp://loxblog.ir/imhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile %20(30).gifages/smilies/smile%20(12).gif/smile%20(5).gife%20 (10).gifhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(29).gif - 1392/1/5
سارا - سلام این ازمایشهای جالب را از کجا اوردین
اطلاعات اولیه برای طراحی این ازمایش ها یا اینکه چی با چی چه واکنشی میده را چه طور؟:- )) - 1391/12/3
عالیه ازسایتای دیگه خیللی بهتره - };-};-};-};-};-};- -)-)-)-) - 1391/12/2
فلاحتکار - سلام

خسته نباشید.

من با نصب برنامه مشکل دارم.نمینونم برنامه رو باز کنم.

اگه میشه کمکم کنید.ممنون - 1391/11/30
یگانه مختاری - شرحی که داده شده است زیاد واضح نیست: - 1391/11/28
mino - dar kol khob bod. vali age vase hame azmayesh ha aks mizashtid behtar mishod. - 1391/11/26
SARA - مرسی مطلب خوب ومفیدی بود... - 1391/10/19
7887 - لطفا آزمایش های جالب برای دوم راهنمایی باشند ولی نه آزمایش های گتاب - 1391/10/13

امکانات جانبی


شمع در شمعدان خود به خود روشن ميشود

بازدید: 4640


شمع ها قبلا نبايد روشن شده باشند.

قبلا تارهاي فتيله را با سوزن از هم جدا كرده و افشان كنيد.

كافي است كه 2 گرم فسفر تهيه كنيد و آن را در 5 برابر حجم خود دی سولفيد كربن حل كنيد.

اگر روي شمع ها يك قطره كوچك دی سولفيد كربن شامل فسفر بريزيد شمع ها بعد از 10 دقيقه روشن خواهند شد.
 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 22:17 منتشر شده است
نظرات()

یخ داغ تهیه كنید

بازدید: 5328

بدون تردید هرگاه صحبت از یخ می‌شود همه ما به یاد سرما می‌افتیم اما این بار می‌خواهیم شما را با نوعی یخ آشنا كنیم كه برخلاف یخ‌های معمولی به جای این كه سرد باشد داغ است. سدیم استات و یا به عبارت دیگر همان یخ داغ ماده شیمیایی عجیب و منحصر به فردی است كه شما می‌توانید آن را به آسانی و با استفاده از مقداری سركه و جوش‌شیرین تهیه كنید.

اگر سدیم استات را تا دمایی پایین‌تر از نقطه ذوب آن سرد كرده و سپس آن را به شكل بلوری درآورید یخ داغ تهیه كرده‌اید. از آنجایی كه این فرآیند گرمازاست بنابراین ماده یخی شكل حاصل از آن در نتیجه حرارت آزاد شده در جریان این فرآیند داغ و سوزان خواهد بود. انجماد سدیم استات مایع تا حدی سریع انجام می‌شود كه همزمان با ریختن آن می‌توانید شكل خاصی را به آن بدهید.

در یك ظرف یك لیتر سركه را با چهار قاشق غذاخوری جوش‌شیرین تركیب كرده و محتوی ظرف را برای مدت زمان كوتاهی به‌هم بزنید. در نتیجه واكنش شیمیایی انجام شده بین این دو ماده سدیم استات و گاز دی‌اكسید كربن حاصل می‌شود.

توجه داشته باشید كه اگر جوش‌شیرین را به آرامی به سركه اضافه نكنید آتشفشانی در ظرف شما ایجاد خواهد شد كه از كناره‌های ظرف به بیرون می‌ریزد. از آنجایی كه سدیم استات حاصل بسیار رقیق است لازم است آن را برای مدت زمان كوتاهی بجوشانید تا غلیظ‌تر شود.

این كار را تا زمانی ادامه دهید كه در سطح محلول یك پوسته كریستالی تشكیل شود. با توجه به شدت حرارت و مدت زمانی كه این محلول در معرض حرارت قرار می‌گیرد تا غلیظ شود رنگ نهایی آن متفاوت خواهد بود. پس از آن بلافاصله سطح محلول را بپوشانید تا از تبخیر آن جلوگیری شود. اگر بلورهایی در محلول شما شكل گرفته است باید مقداری آب با سركه به آن اضافه كنید. پس از آن می‌توانید آن را در یخچال قرار دهید تا یخ بزند.

در حقیقت سدیم استات موجود در این محلول به دست آمده كه در یخچال قرار گرفته است نمونه‌ای از یك مایع ابرسرد است.

اگر دمای محیط كمتر از نقطه ذوب سدیم استات باشد، این ماده به شكل مایع خواهد بود اما شما می‌توانید با اضافه كردن یك قطعه كریستالی كوچك از سدیم استات و یا لمس كردن سطح محلول با یك قاشق و یا حتی انگشت دست‌تان فرآیند تشكیل بلور در این محلول را راه‌اندازی كنید.

همزمان با تشكیل یخ، گرما آزاد خواهد شد و شما می‌توانید به آسانی حرارت خارج شده از ظرف محتوی محلول را احساس كنید. سدیم استات یك ماده شمیایی بی‌خطر است و بنابراین می‌توانید با خیالی آسوده این آزمایش علمی را تجربه كنید.

معمولا از این ماده به عنوان یك طعم‌دهنده خوراكی و برای بهبود طعم و مزه غذاها استفاده می‌شود و این در حالی است كه می‌توان آن ‌را به عنوان یك ماده شمیایی فعال در مواد غذایی كه به صورت گرم بسته‌بندی می‌شوند نیز استفاده كرد و اما نكته جالب توجه این كه حرارت و گرمای حاصل از انجماد این ماده خطراتی مشابه آسیب‌های ناشی از سوختگی‌های معمولی را به همراه نخواهد داشت.

اگر محلولی را كه در حال انجماد است در ظرف دیگری بریزید می‌توانید آن را به شكل دلخواه خود درآورید، البته باید این نكته را مورد توجه قرار دهید كه این مجسمه یخی قابلیت ذوب مجدد را نیز دارد.
 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 22:12 منتشر شده است
نظرات()

واکنش نوسانی

بازدید: 5120

هرگاه محلولی از مالونیک اسید، نشاسته و یون منگنز II به محلولی از هیدروژن پراکسید، یون یدات و سولفوریک اسید اضافه شود حبابهای گاز تشکیل می شود و رنگ مخلوط حاصل به صورت نوسانی مرتبا از بی رنگ به کهربایی و آبی در می آید. وقتی مخلوط واکنش بهم نخورد نوسانهای رنگ محلول تمام نمی شود. نمایش واکنش الکترودها نشان می دهد که تغییرات در پتانسیل الکتروشیمیایی با تغییرات رنگ همراهی می کند. سرانجام تکرار بین نوسانهای طول موج ها و تغییرات در پتانسیل کوچکتر می شود تا در آخر تغییراتی مشاهده نمی شود.



با بهم زدن محلول:


محلولی از مالونیک اسید، نشاسته و کاتالیست منگنز II به محلولی از هیدروژن پراکسید، یدات و سولفوریک اسید اضافه می شود. واکنش شامل چندین مرحله است:


یک مرحله تولید میکند ید، گاز هیدروژن، گاز کربن دی اکسید وقتی غلظت ید به اندازه کافی باشد تری یدید پدید می آید و کمپلکس آبی رنگی با نشاسته تولید می شود.


مرحله دوم استفاده از ید، تغییر میدهد تشکیل کمپلکس آبی را.بر اساس نوسانات غلظت ید، رنگ محلول تغییر میکند از بی رنگ به کهربایی تا آبی.

 


بدون بهم زدن :



واکنش را بدون بهم زدن تکرار می کنیم در نتیجه نوسانات رنگ کل مخلوط منظم نمی شود. تغییر رنگ ظاهر میشود مانند یک موج در بین مخلوط. همچنین تشکیل حبابهای گاز هم نوسانی است.

(بدقت گوش کنید که تغییر صدای فش فش هماهنگ با تغییر نوسانی رنگ است.)

 


واکنش زیرنظر گرفته شده با الکترودها:

محلولی از مالونیک اسید، نشاسته و کاتالیست منگنز II به محلولی از هیدروژن پراکسید، یدات و سولفوریک اسید اضافه می شود. پتانسیل الکتریکی محلول زیرنظر گرفته میشود با الکترود پلاتین متصل به یک نوار ثبت کننده نمودار. تغییر هر رنگ همراه با تغییر ولتاژ است. با پیشرفت واکنش، زمان تغییر بین رنگ و ولتاژ زیاد میشود. سرانجام نوسانات رنگ دیگر قابل مشاهده نیست، و نوسانات ولتاژ خیلی کم خواهد شد. تولید ید ادامه خواهد یافت تا یکی از واکنش دهنده ها تمام شود.

 


 

 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 21:54 منتشر شده است
نظرات()

سلام آتشین

بازدید: 5719

روی میز یک صفحه کاغذ قرار دارد. شما آن را به دست گرفته در حالیکه فندکی در دست دارید، به تماشاچیان تعظیم کرده و در ضمن، فندک روشن را به کنار کاغذ می‌زنید. یک مرتبه کلمه سلام به خط درشت روی کاغذ ظاهر می‌گردد در حالیکه این نوشته شعله می‌کشد و تماشاچیان را غرق در شگفتی می‌سازد.


مواد و وسایل مورد نیاز:

10 گرم نیترات پتاسیم که در 25 سانتی متر مکعب آب حل کرده اید.

یک قلم نقاشی کوچک

یک صفحه تقریبا بزرگ کاغذ ضخیم که در ضمن کمی قابل نفوذ باشد.


روش کار:

بعد از تهیه این وسایل، ساعتها قبل از اجرای نمایش و دور از چشم تماشاچیان کلمه سلام را با محلول غلیظ نیترات به وسیله قلم نقاشی روی کاغذ مزبور بنویسید. پس از خشک شدن آن دوباره همین کلمه را روی آن مجددا بنویسید و این کار را چند بار تکرار کنید تا ضخامت این نوشته به حد کافی باشد. ضمنا باید تمام حروف این کلمه را به هم متصل کنید. به محض تماس فندک با یک نقطه از نوشته، قسمت‌هایی از کاغذ که به وسیله نیترات پتاسیم اکسید شده است می‌سوزد و ایجاد روشنایی می‌کند. به جای کلمه سلام می‌توانید کلمات مناسب دیگری به همین شیوه روی کاغذ بنویسید و آتش بزنید.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 21:53 منتشر شده است
نظرات()

آتش گرفتن و نسوختن اسکناس

بازدید: 5496

شعبده باز یک اسکناس را با انبر گرفته و با یک فندک آنرا آتش میزند. اسکناس شعله ور میشود و بعد از مدتی آتش خاموش میگردد ولی اسکناس سالم میماند.


وسایل لازم:


۱- یک اسکناس

۲- انبر

۳- کبریت یا فندک

۴- نمک

۵- محلول ٪ ۵۰ الکل و ٪ ۵۰ آب


نحوه انجام کار:


محلول 50% آب و 50% الکل را از مخلوط کردن دو مقدار مساوی آب و الکل (مثلا نصف استکان آب و نصف استکان الکل 95% موجود در بازار) تهیه کنید. سپس برای داشتن شعله رنگی اندکی نمک یا هر ماده تولید کننده رنگ به محلول آب-الکل اضافه کنید و بهم بزنید تا حل شود. اسکناس را در محلول آب-الکل کاملا خیس کنید تا به طور کامل مرطوب شود. برای برداشتن اسکناس از انبر استفاده کنید. اجازه دهید که محلول اضافی خارج شود. اسکناس مرطوب را از محلول آب-الکل دور کنید (بدلیل قابلیت اشتعال بالای الکل شعله را از ظرف الکل یا مخلوط آب و الکل دور نگه دارید). اسکناس را روی شعله روشن کنید و اجازه دهید بسوزد تا خودش خاموش شود.

بدلیل امکان آتشسوزی، این آزمایش را در محیط باز و دور از وسایل آتشگیر انجام دهید.


دلیل نسوختن اسکناس


در واقع آتش ایجاد شده از سوختن الکل است و از واكنش سوختن الكل، گرما، نور و دي اكسيد كربن و آب توليد مي شود.

C2H5OH + 4O2 -> 2CO2 + 3H2O


وقتي كه اسكناس توسط محلول آب-الكل خيس مي شود، چون فشار بخار الكل بالاست، بخار الکل اطراف اسكناس را فرا مي گيرد. وقتي كه اسكناس آتش مي گيرد در حقيقت الكل مي سوزد نه اسكناس. دمايي كه بواسطه سوختن الكل بوجود مي آيد آنقدر بالا نيست كه باعث تبخير آب شود بنابراين اسكناس مرطوب مي ماند و دچار سوختن نمیشود. بعد از اينكه الكل سوخت، شعله خاموش مي شود و مقدار كمي رطوبت بر روي اسكناس باقي مي ماند.
 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 21:51 منتشر شده است
نظرات()

احتراق خود به خودی با افزودن آب

بازدید: 4858

تجهیزات: کپسول آتش نشانی جهت ایمنی – بشر ۲۵ml – آبفشان – عینک ایمنی – دستکش محافظ


مواد: پوشال چوبی، سدیم پروکسید (Na2O2) و آب


احتیاط (توجه): Na2O2 تقریبا مثل سدیم به طور خود به خودی با آب واکنش می دهد. Na2O2 و هیدروژن پر اکسید می توانند سبب سوختگی شوند و از تماس آن ها با پوست باید پرهیز نمود. در تمام مدت باید از عینک ایمنی و دستکش محافظ استفاده شود.


روش کار آزمایش: بشری را از تراشه های چوب یا پوشال های چوبی پر نمایید قبل از شروع آزمایش ۰٫۴ گرم Na2O2 را بر روی پوشال های چوبی بریزید. بلافاصله به وسیله پیست (آبفشان) چند قطره آب بر روی آن بیافزایید. آب به طور خود به خودی با Na2O2 واکنش نموده، پوشال های چوبی شروع به سوختن می نمایند. در اغلب موارد بشر می شکند.


توضیحات: Na2O2 یک اکسنده قوی است و غالبا به طور انفجاری با ترکیبات آلی اشباع نشده واکنش می دهد (همراه با افروختگی) در حضور مقدار کمی آب Na2O2 واکنش می دهد تا اکسیژن آزاد نماید.


Na2O2 + H2O → 2NaOH + O


NaOH به عنوان کاتالیزور در یک مرحله حد واسط H2O2 را تشکیل می دهد. به هر حال در دمای پایین Na2O2 با آب واکنش می دهد تا NaOH و H2O2 را تشکیل دهد.


Na2O2 + 2H2O→ H2O2 +2NaOH
 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 21:49 منتشر شده است
نظرات()

شمع را با آب روشن کنيد

بازدید: 5797

شمعی را به دوستانتان نشان دهيد و به آن ها بگوييد که می خواهيد شمع را روشن کنيد ولی متأسفانه کبريت نداريد.

مسلما عده ای سعی می کنند که به شما کبريت بدهند، ولی شما قبول نکنيد وبه آن ها بگوييد راضی به زحمت شما نيستم و خودم شمع را با آب روشن می کنم!

مسلما دوستانتان تعجب می کنند و شايد حتی به شما بخندند. ولی توجه نکنيد و ليوانی را پر از آب کنيد، سپس مقداری از آن را بخوريد تا همه متوجه شوند که آب معمولی است.

حالا انگشت خود را در آب فرو برده و سپس روی فتيله ی شمع بگيريد تا يک قطره از آب روی آن بچکد، دوستانتان در کمال تعجب مشاهده می کنند که اين شمع روشن می شود.


 فکر می کنيد دليل آن چيست؟


شما قبلا يک تکه پتاسيم کوچک را در لابلای تارهای فتيله ی شمع قرار داده ايد و وقتی يک قطر آب را روی آن می ريزيد، واکنش شيميايی بين پتاسيم و آب باعث اشتعال فتيله می شود.


توجه


در هنگام کار با پتاسیم نکات ایمنی را رعایت نمائید.
 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 21:47 منتشر شده است
نظرات()

ليست صفحات

تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

» رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

تبلیغات

متن

پشتيباني آنلاين

پشتيباني آنلاين

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 372
کل نظرات کل نظرات : 22
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا تعداد اعضا : 76

آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 101
بازدید دیروز بازدید دیروز : 198
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 10
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 20
آي پي امروز آي پي امروز : 34
آي پي ديروز آي پي ديروز : 66
بازدید هفته بازدید هفته : 425
بازدید ماه بازدید ماه : 1956
بازدید سال بازدید سال : 92703
بازدید کلی بازدید کلی : 237648

اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی آی پی : 3.138.69.145
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
تاریخ امروز امروز :

نظرسنجي

به نظر شما کدام بخش مفیدتر می باشد؟

درباره ما

شیمی کاربردی
به وب سایت من خوش آمدید با سلام. این وب سایت توسط دانشجو شیمی کاربردی دانشگاه آزاد دورود برای اطلاع رسانی به تمامی دانشجویان رشته ی شیمی ارائه شده است. امیدوارم که این وب سایت مورد توجه تان قرار بگیرد. باتشکر

تبادل لینک هوشمند






خبرنامه

براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود